tiistai 29. maaliskuuta 2011

Harmaa papukaija

Mie en ole kovinkaan lintuihminen mutta yhden jos saisin niin olisin kylla aika innoissani,viime kesana ihastuin harmaa papukaijjaan niita kun on taalla monessakin kadunkulmassa..
Kaytiin naita ihan elainkaupassa katsomassa mutta hinta oli niin suolainen etta jai toistaiseksi haaveeksi:/ 400 euroa taisi olla edullisin tuolloin.
Kerran keskustassa kavellessani sain kunnon satkyn kun tuollainen kiljaisi juuri miun kohdalla, jarkyttavaa miten noin pıenesta voikaan lahtea niin karmaiseva aani!! sapsahdin pahemman kerran ja autossa liikennevaloissa oleva pariskunta sai hyvat naurut mun reaktiosta :D

Samaista papukaijaa kavinkin yksi paiva moikkaamassa kun rekisteroin puhelimeni ja otin turkin Sim kortin tama yksilo siis asustelee paivat puhelinliikkeen edessa..tuli taas hırmu halu saada tuollainen kotiin!

1 kommentti:

Miika kirjoitti...

Kyllä käy sääliksi kaikkia noita papukaijoja mitä turkissa, ja monissa muissakin etelä-euroopan maissa näkee kadunkulmissa pienissä häkeissään. Lisäksi että nämä linnut joutuvat viettämään koko elämänsä huonoissa oloissa pienessä häkissään, ovat ne myös mitä suurimmalla todennäköisyydellä luonnosta laittomasti pyydettyjä.. :/

Vaativasta lajista on kyse, joten en suosittele hetken mielijohteesta hommaamaan. Mutta kannattaa tutustua lajiin kunnolla ja jos sen jälkeen vielä olet sitä mieltä että että harmaapapukaijan haluaisit, en voi kuin suositelle. Kunhan vain perehdyt lajin ominaisuuksiin, vaatimuksiin ja hoitotapoihin kunnolla, ja muistat että näistä on lemmikiksi jopa 50 vuoden ajaksi :)