keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

Lappeenranta = pieni suuri Venäjä

Tänään lähdin ostoksille kaupunkiin ja aloitin shoppailun menemällä kirpputorille..siinä viereisen tukun edessä oli taas seitsemän venäläistä linja-autoa parkissa, tyhjiä laatikoita pitkin poikin parkkialuetta ja venäläisin kilvin varustettuja autoja parkkeerattu sikinsokin miten kukakin on vaan nähnyt parhaakseen parkkeerata...samoin parkeerasin sitten itsekkin.
Kirppiksellä Venäläisiä oli lähestulkoon joka toinen hmmm.. tai siis pitäisikö sanoa että kirppiksellä suomalaisia oli lähestulkoon joka neljäs:D Venäjän kieli on siis todella tullut tutuksi meille Lappeenrantalaisille kun sitä kuulee joka paikassa mutta harva meistä sitä kuitenkaan osaa paria sanaa enempää.
Kassalla rupesi ärsyttämään kun kolikoita laskettiin ja vehkeitä testailtiin ja joutui taas "venäläisten takia"odottamaan omaa vuoroa...noh seuraavaan paikkaan sitten taas autolla ja eiköhän siinä taas joku venäläinen ajele edessä miten sattuu ja vilkut näyttää ihan väärään suuntaan...huoh kun taas olin  täynnä venäläisiä..ketutuskäyrä tosiaan rupesi siinä vaiheessa nousemaan!
Seuraavaan liikkeeseen mennessä parkkipaikat olivat taas luonnollisesti täynnä venäläisiä autoja ja heti ovella taisi tulla puoli bussilastillista kaupasta ulos..sen verran tarkka korva on että siinä samassa myös pari turkkilaista;)tässä liikkeessä mulla onkin aivan ihana ystävä inffossa töissä Venäläinen joka oli taas omien sanojensa mukaan täynnä venäläisiä asiakkaitaan:D siitä hetken tarinonnin jälkeen pääsin eteenpäin kiersin kaupan ja pelkät vakuumipussit kädessä katsoin kassaa jossa oli venäläisiä molemmissa jonoissa täysine ostoskärryineen..katseeni meni tietysti heti infotiskille ystävä venäläiseeni joka vinkkasi miut maksamaan ostokseni sinne huoh helpotus ei tarvinnut jonotella!

Monelle on yllätys kun tulevat ensikertaa Lappeenrantaan kuinka paljon täällä on venäläisiä mutta itselle se on jo niin tuttua, silti aina joskus ketutuskäyrä alkaa nousemaan "TURISTIT!"(tai se toinen nimike)
Tosiasia vaan on että meidän kaupunki tarjoaa mahdollisuuksia näiden turistien ansiosta eli ilman venäläisiä meillä olisi aika paljon vähemmän työpaikkoja ja monia hienoja shopping centereitä tuskin olisi;)
Joskus oli kova haloo siitä että tulisiko kaupunkiin laittaa tieviittoja myös venäjäksi?itse olen sitä mieltä että miksi ei?..miksi aina valitetaan että venäläiset eivät osaa ajaa autolla mutta sitten ei haluta antaa heille pientä vinkkiä tienreunaan kuinka sitä voisi yrittää ajella..tästä siis voi olla montaa erimieltä mutta mistäpä ei?

Turkissa meitä Suomalaisia luullaan useasti venäläisiksi ja ainakin minua myös monesti tervehditään ensiksi venäjäksi..viime kesänä laitoin siellä pienen suomenlipun parvekkeelle, otin sen parin päivän päästä pois miehen toiveesta koska naapuri oli luullut sitä venäjänlipuksi ja venäläisillä turisteilla ei siellä kovin hyvä maine ole..mietin josko laittaisin sen takaisin täksi kesäksi ja kirjoittaisin siihen FINLAND ehkä tällä tavoin saisi edes muutaman aikuisen ihmisen oppimaan uuden lipun värin ;)
Kovasti silti venäläiset kiinnostavat Turkissa ja ihmiset kyselevät kuinka tulemme heidän kanssa toimeen ja minkälaisia ihmisiä he ovat? tavallisia!!!Turistit on turisteja ovat he mistä maasta tahansa onhan heitä moneen lähtöön mutta hei on meitä Suomalaisiakin;)

Täällä vielä lisätietoa Lappeenrannasta http://hiki.pedia.ws/wiki/Lappeenranta

4 kommenttia:

Karoliina kirjoitti...

Voi eih, niin totta! Muistan jo reilut kymmenen vuotta sitten, kun rakkaan kaupunkimme kaupat lisasivat suomalaisten kylttien ja ohjeiden rinnalle venalaiset...
Palveluammattiin jos töihin haluaa niin melkein pakko olisi venajaa Lappeenrannassa osata.

Vaikkei inhottava ihminen olekaan, valilla tuo itanaapureiden paljous todella alkoi arsyttamaan - ja lahinna juuri aikaavievien taxfree-kirjausten takia kun sai sitten itse jonossa odotella :) Ja ne venajalle johtaneet rekkajonot... Ehka tuon takia oli niin kotoisa olo Kemerissa asuessa, siellahan heita on myös tositosi paljon :D

Marizu kirjoitti...

Joo ja lisää tulee kokoajan mietin eilen kuinka paljon meillä on tällä Venäläisiä vuonna 2020?noh sitä odotellessa..meillä on varmaan silloin jo ihan omat venäläiskorttelimmekin..toisaalta melkein on jo nytkin :D
Tuskanhiki tulee aina kun edes ajattelee tiettyihin marketteihin menemistä kun jo valmiiksi tietää että joutuu taas jonottomaan :D

Camilla kirjoitti...

ei mutta näinhän siinä tulee käymään että pian lpr kuuluu venäjällä, kun epävirallisesti kuuluu jo nytten...

Camilla kirjoitti...

niin ja muuten luulis että turkkilaisille ois edes viime kesäisten fudiksen mm-kisojen jälkeen niille jääny ainakin se Holski lippu päähän!! mut voihan se olla et sekin sekottu sitten espanjan lipuks :D