tiistai 24. toukokuuta 2011

Undulaatit:)

Ostin kuukausi sitten undulaatin ja kun se oli kovin yksinaisen oloinen kavin ostamassa sille myöskin kaverin ekalle linnulle nimi tuli heti mieleen ''Safir''(sininen) mutta toisen kohdalla se ei ollutkaan niin helppoa ja siita kertoo nimikin ''Afrikantahti''(keltainen) tuo afris on tosi kiukkuinen ja en uskalla itse oikein siihen edes koskea, toinen on helppo ottaa hakista lentelemaan ja antaa helpommin ottaa kiinnikkin!
Yksi paiva luulin etta Afris on jotenkin paassyt lentamaan ulos kun en sita olkkarista löytanyt mutta mies onneksi löysi sen keittiön ikkunalta jossa on verkkoverho!Mie en oikein kesta katsella noita lintuja hakissa joten aina kun olen kotona linnut saavat olkkarissa lennella vapaasti yleensa ne kuitenkin vaan kököttavat hakin paalla:)
Turkin kielinen nimi undulaatille on muhabbet kuşu ja se on erittain suosittu taalla, hinta tallaisella linnulla on noin 25-35 liiraa... vanhemmista kasikesyista ja puhuvista linnuista voi tietenkin pyytaa enemmankin...

4 kommenttia:

ii kirjoitti...

Olet ilmeisesti onnistunut ostamaan tyttö- ja poikalinnun :) Mulla oli undulaatti"pariskunta" aikoinaan, mutta pettymys oli suuri kun paljastui, että eläinkauppias ei ollut tiennyt asiasta hölkäsen pöläystä ja oli myynyt meille kaksi tyttöä... Se ensimmäinen oli meillä myös sininen ja melko kesy, mutta sitten meidänkin uudempi keltainen oli niin villi, ettei sininenkään halunnut enää tulla ulos häkistä. Joku vika noissa keltaisissa! ;)

Boncuk kirjoitti...

Joo, mä kanssa heti katsoin, että Afris on kovin "sinisen" oloinen nokan päältä. Mulla myös on ollut undulaatteja aikoinaan, mutta viimeinen pariskunta on jäänyt mieleen, kun halusivat olla yhdessä (rouva lopetti syömisen jos yritimme erottaa) ja yhdessä ollessa poika ei antanut tytölle rauhaa perheen perustamisesta ollenkaan!! Pikku hiljaa vaan kesyttele... kyllä se sitten, kun hiljalleen tottuu teidän ääniin ja tilaan.

Marizu kirjoitti...

İİ:olishan se kiva jos oliskin tyttö ja poika samaa veikkaili mieskin ja miusta joo tuntuu et toi keltainen tekee meillakin tosta sinisesta sekopaan :D

Boncuk:kovasti oon koittanut noista unduista lukea ja ottaa selvaa enemmin kai niita jollain herkkupaloilla voisi koittaa myös kesytella..olis se vaan taas niin kiva kun olalla kavelis lıntu joku paiva...miehellahan oli sellainen kasikesy aiemmin mutta se paasi karkuun :( samainen lintu teki minusta ''lintukesyn''sita ennen pelkasin edes koskea niihin!

Elegia kirjoitti...

Undulaatit on kyllä kauniita lintuja. Minulle on vain jäänyt kauhea pelko niitä kohtaan, kun jollain kaverilla ala-asteaikana oli sellaisia ja ne saivat lennellä vapaana. Pelkäsin aina, että lentää minua päin ja muutenkin ne olivat pelottavia. Mutta minulla onkin lintukammo.

Luulen, että saattaisin undulaattiin tottua, jos siis olisi oikein kiva ja leppoisa tapaus. Afrista sattaisin pelätä, jos se kerran on äksy. :D